Tänään oli Jadella varmasti kiva päivä kun sai olla koirien kanssa paljon.

Aamulla lähdettiin ensimmäisiin tottelevaisuusharjoituksiin, eli pentukurssille. Minua hieman jännitti että mitä tuleman pitää, mutta heti kun päästii omaan ryhmään niin jännitys katosi. Meitä oli 10 ekakertalaista siellä ja oltiinkin sitten kaikki samassa ryhmässä. Harjoiteltiin kontaktinottoa. Eli käveltiin paljon ja pysähdeltiin ja ohiteltiin muita koiria. Jaden kanssa meni ihan hyvin, koska oltii kotona harjoiteltu sitä seuraamista namin kanssa. Mutta tekemistä on kyllä vielä. Ainut erittäin vaikea asia meillä oli se, että Jade istuisi mun vieressä, etutassut samaan suuntaan mun jalkojen kanssa. Jade kun on tottunut istumaan aina edessä tai sivulla. Nyt joudutaan kyllä ahkerasti harjoittelemaan tuota ensikertaa varten. Mutta oli kyllä kivaa tuolla!

Harkkojen jälkeen lähdettiin sitten lenkille Pekun kanssa. Peku on siis avomiehen siskon Landseer, 2½ vuotias uros. Aluksi vähän pelotti päästää koirat vapaaksi kun Peku on kuitenkin kaksi kertaa Jaden kokonen ja sillä on välillä vähän rajut leikit. Mutta tosi hyvin noi tuli toimeen eikä ketään sattunut. Jade sai vaan juosta Pekun perässä :D Harmi ettei meistä kumpikaan muistanut ottaa kameraa mukaan niin jäi hienot kuvat saamatta, kun se aurinkokin välilä näyttäytyi. :)

Lenkin jälkeen käytiin vielä siinä appivanhemmilla katsomassa Mussea. Sai tytöt vähän aikaa painia. Sieltä sitten kotiin. Matkalla tuli vielä vastaan Oliver, airedalenterrieri. Oliver on meidän lenkkituttu. Törmätään aika usein lenkillä.

Mukava päivä kaikinpuolin. Harmittaa vaan kun en nyt voi laittaa mitään kuvia :(