Tänään oli taas viikon kohokohta ja tottistreenit! Nempsun kanssa aloitettiin. Koiria oli aika paljon ja samoja naamoja kuin viime viikollakin. Yksi pieni tyttö oli myös corgin kanssa ja se corgi osas kaiken ihan älyttömän hyvin, olisin uskonu jos ohjaajana olis ollu 10 vuotta vanhempi ihminen.. Mut hyvä jos tuo oli edes 10 vuotta.. Hienoa kyllä

Otettiin nyt oikein kivoja liikkeitä kuten liikkeestä maahan/seisomaan, paljon paikallaoloa ja seuraamista tottakai. Tehtii yksitellen tuo liikkeestä seis-käsky. Laitoin Nemin istumaan, siirryin eteenpäin ja huusin Nemin luokse jolloin olisi pitäny huutaa seis ja koira pysähtyy. Nemi jo aavisteli että kohta sieltä joku käsky tulee ja se oikeasti hiipi hyvin hiljaa mun luo:D Seuraavilla kerroilla olin vähän innostavampi niin Nemiki sitte juos sieltä ja pysähty. Tosi hyvin meni kyllä treenit ja oli melkeinpä koko ajan jotain toimintaa.

Toiminnallisista treeneistä mä tykkään paljon enemmän ku semmosista että ollaan paljon paikallaan ja kuunnellaan ohjaajaa.. Jaden treenit ei sitte ollu ihan niin antosat ku Nemin. Lähinnä ihmeteltiin ja mietittiin että mitäs sitten tehtäis. Otettiin tosi paljon alokasluokan TOKO-liikkeitä. No mähän olin ihan pihalla koko ajan kun en oo koskaan mitään tokoliikkeitä tehny.

Kokeiltiin hyppyä jokaisella koiralla. Jade ei tajunnu sitä alkuunkaa, kiersi vaan kokoa ajan sen esteen. Kyllä se hyppy-sanan osaa mut ei se vaan halua kuunnella kun silmissä on vaan nakinpalasten kuvat.. Otettiin myös 2 minuutin paikallaolo. Jade pysyi n. 1,5 minuuttia, sit ei enää jaksanu. Sitten muutama luoksetulo, eli koira piti jättää istumaan ja itse juosta pois, no eihän sekään onnistu tolta mein ADHD:lta. Jade kerää kierroksia jo siinä kun joku toinen ottaa vähänkin juoksuaskelia, saati että se koira lähtee vielä perään...

Jadelle kyllä sopivin harrastus on ollut tuo vesipelastus. Siinä saa kerätä kierroksia ja Jade saa pelastaa niitä veneitä ja hukkuvia koska se niitä haluaa pelastaa. Tiedä sitten mitä tuosta agilitystä tulee, jos edes pääsemme koko kurssille kun eilen jäi eka tottis-kerta väliin kun olin töissä. Ensviikolla oon kans molempina päivinä töissä jos en saa vaihdettua työvuoroja ja jos en saa, niin sitten en pääse koko kurssillekkaan..

Nemille kyllä sopii tuo rauhallinen tottis. Se kuuntelee (useinmiten) ja tottelee. Ainut mitä pitää vielä KUNNOLLA treenata on tuo perusasento. Se ei mene käskystä sivulle vaan pitää edelleen kädellä näyttää "tietä".

Noo, mutta viikon päästä taas treenaillaan!