Mä olen nyt vaihtanut työvuoroni niin, että mulla on joka tiistai aina vapaa! Pääsen sitten koirien kanssa kunnolla treenaamaan. Ärsyttävää käydä vain pari kertaa kuukaudessa kun kaikki unohtuu ja into laantuu ja sitten tulee kaikkea muuta ja plaaplaa. Nyt on hyvä kun on treenit joka tiistai, ei pääse luistamaan!

Nemin kanssa aloitimme "penturyhmässä". Tällä kertaa menimme siihen ryhmään missä oli eniten käyneet..:D Harmi vain ettei Nemillä ollut oikein vire päällä.. Taas tuntui kaikki muu kiinnostavan enemmän kuin minä:( Harjoitukset oli hyvin toiminnalliset, ei paljoa jaariteltu. Sitä perus seuraamista, pujottelua, perusasentoa ja sosiaalista kanssakäymistä. Nemin ehdoton bravuuri on kyllä tuo paikallaolo. Jos se jotain osaa niin "paikka"-käskyn!! Nemi ottaa vielä semmoisen oikein rennon asennon ja siinä sitten köllöttelee ja odottelee kun saa luvan tehdä jotain..

Jadehan oli sitten 40 minuuttia käynyt todella kuumana autossa ja seurannut harjoituksia. Siitä sitten melkein samantien jatkamaan sen kanssa jatkoryhmään. Arvatkaa vaan miten paljon energiaa tuosta pienestä pakkauksesta löytyy.. Pitäisi AINAKIN puoli tuntia aikaisemmin tulla paikalle jotta koira rauhoittuu ja sen kanssa pystyisi työskennellä. Meillä meni kuitenkin ihan kivasti. Neiti Malttamaton ei vaan millään olisi jaksanut kuunnella eikä totella vaan oli kaikkia kivoja hajuja ja kivoja koiria, olis pitäny vaan leikkiä!!

Otettiin seuraamista, paikallaoloa, liikkeestä maahan ja liikkeestä seisomaan ja kulkemista ILMAN HIHNAA! Jadelle se, että otetaan hihna pois, on merkki siitä että nyt päästään riehumaan. Olihan se nyttekin jo kovasti menossa, mutta kova murjaisu vaan niin koira oli taas vierellä. Yllättävän helposti meni seuraaminen & käännökset ilman hihnaa, hieman joutuu kyllä kovemmin keskittymään niinkuin ohjaajakin sanoi että siinä kyllä laitetaan kaikki peliin.. Jadelle sitten tuo paikallaolo on todella vaativaa puuhaa, sen oikein näkee miten koira tärisee kun on ihan valmiina ampaisemaan luokse heti kun jokin siihen viittaava sana/ilme/merkki tulee esille. Hienosti Jade kyllä pysyi, pitää vaan tarpeeksi muistaa toistaa käskyä ja meillä toimii käskyn merkkinä pystyssä oleva etusormi, silloin ei liikuta.

Mukavat harjoitukset oli kyllä, vaikka koirat ei ihan täysii pelannu. Pitäisi aina lenkilläkin harjoitella kaikkea jotta käskyt vahvistuisi ja koirat oppisi. Tuntuu vaan ettei aika enää riitä.. Kohta kun on lumetkin sulaneet pois metsästä niin pääsee vihdoin tekemään jälkeäkin! Osaiskohan Nemikin jo vähän paremmin kuin vuosi sitten? Ainakin sisällä ollaan etsitty herkkuja kaikista piiloista ihan hienosti.

Tulipa taas tarinaa.