Meillä oli aivan mahtava viikonloppu!!

Matka alkoi perjantaina Helsingistä, jossa koirat pääsivät ensimmäistä kertaa kunnolla matkustamaan bussilla. Eipä olleet kovinkaan moksiskaan metelistä ja pompuista, vaikka Jade ainakin kyttäsi koko ajan minua, kun ei tykännyt olla häkissä.

Lauantaina saavuimme Latviaan, Valmieraan. Näyttelypaikka oli tilava urheiluhalli, ei tarvinnut istua ihmisten tönittävänä. Nemi toimi lauantaina vain turistina, koska on saanut jo viime vuonna Latvian sertin. Valkoisillapaimenkoirilla tuomarina oli Beata Petkevica. ADHD-Jade taas tuttuun omaan tapaansa pyöri ja hyöri kehässä, laukkasi kriittisillä hetkillä ja rapsutteli itseään ajankuluksi.. mutta kuitenkin...

Jade AVO ERI/1, PN2, LV SERT


Ryhmäkehien jälkeen meidän matka jatkui kohti Liettuan Panevezystä. Hotellille saavuimme yömyöhään ja kyllä uni maittoi kun oli ensimmäisen yön nukkunut huonosti bussissa. Muutaman tunnin yöunien jälkeen oli laitettava taas kamat kasaan ja aamupalan kautta näyttelypaikalle. Tuo hotelli oli muuten todella siisti ja hieno, ainut asia ihmetytti kun tarjoilivat vahtasivat aamiaisella kuinka monta paistettua kananmunaa ottaa lautaselle ja millaisesta kupista juo kahvia ja teetä. Mitähän siitäkin olisi seurannut jos olisin ottanut yhden appelsiinimehun sijaan kaksi??

Panevezyksen näyttelypaikka oli hirveän ahdas. Meidän kehä sijaitsi 2. kerroksen aulassa, joka näytti vanhan koulun aulalta. Pääsi siinä onneksi hyvin liikkumaan ja sehän on pääasia. Tuomarina meillä oli puolalainen Ireneusz Wojciech Picheta. Jade oli sitten täällä vain turistina, koska nyt Nemi sai osallistua, enkä viitsi maksaa kahdesta koirasta "turhaan", kun vain toinen voi saada SERTin, jos hyvin käy. JA HYVIN KÄVI!!

Nemi AVO ERI/1, PN1, ROP, LT SERT -> LT MVA


Nemi pääsi sitten ensimmäistä kertaa loppukehiin (Suomessa ei olla jääty niihin koskaan). Ja olihan tämä todella jännittävää kun olimme ulkomailla ja upeita koiria on paljon ja aikamoinen kielimuurihan tuolla on kun yrittää oikeaan väliin sujahtaa. Täsmälleen oikea väli löytyi ja tässä kuva sisääntulosta:


1. ryhmään kuuluu todella paljon hienoja koiria kuten seuraavasta kuvasta huomaa.. Kaikkihan eivät edes mahdu kuvaan, paineet pärjäämisestä oli kyllä kovat, ottaen huomioon että Nemin seisominen ei ole aina sieltä parhaimmasta päästä, mutta liikkeet ovat taas todella erinomaiset!!


1. ryhmän tuomarina toimi sama tuomari joka valkoisillapaimenkoirillakin oli. Hän oli siis nähnyt Nemin jo aiemmin ja arvosti selvästi hyviä liikkeitä.. Tuomari valikoi 5 kauneinta jatkoon ja hupsis miten kävikään....

Nemi RYP-5 !!!!!


Valkoisetpaimenkoirat yleensäkin pärjäävät aika huonosti loppukehissä, mutta tämä oli super-iso yllätys että tuomari valikoi meidät viiden parhaimman joukkoon!!

Todella onnistunut reissu oli kun molemmat koirat saivat sen mitä lähtivät hakemaan ja Nemi vielä vähän extraakin.


Kotiin palasimme vasta tänään ja kotimatkakin oli taas kommelluksia täynnä. Nemille oli varattu kuulotarkastus ja navigaattori ei sitten millään meinannut sinne löytää. Kuulotarkastus oli Vantaan Myyrmäessä ja ensin pyörimme Pasilassa ja sen jälkeen Tikkurilassa kun navigaattori ei sitten yhtään tiennyt minne se meidät veisi. Pasilassa sekoilua oli oikein olan takaa, vähän matkaa ajelimme vastaantulevian kaistalla, sitten loikkasimme liikenteenjakajan yli omalle puolelle aivan kuin mitään ei olisi edes tapahtunut. Auto tietenkin niin täynnä tavaraa ettei nähnyt kuin etutuulilasista.

Myyrmäki löytyi lopulta ja BAER-testistä ei löytynyt mitään huonoa, kuulo hyvä ja tämähän tarkoittaa sitä, että Nemillä on kaikki kunnossa vauvoja varten :)