Niin meillä taas starttasi vepekausi tänään. Aamulla ilma näytti todella huonolta, vettä tihutti ja oli pilvistä mutta iltaa kohden kirkastui ja lopulta aurinko paistoi! Tuulikin tyyntyi joten oli todella hyvä ilma treenailla.

Jaden kanssa korkattiin kauden aloitus veneestä hypyllä, siitä on aina hyvä lähtä muistelemaan tätä lajia. Vähän meni veneessä odottaminen pyörimiseksi ja mamman perään huutamiseksi ja taisi olla välillä takapuoli yli laidankin kun niin kovasti kävi kiemurtelemaan. Kyllä Jade viime kesänä istui siinä veneessä ihan nätisti eikä tarvinnut edes pitää kiinni :D Ehkä tämä oli sitä alkuinnostusta. Hienosti kuitenkin lopulta hyppäsi kun luvan sai, mutta ohitti maalilinjan 2 metriä liian kaukaa.

Vientiäkin harjoiteltiin. Musta tuntuu että Jadekin alkaa hiljalleen tajuamaan sen homman idean? Eihän se tietenkään ihan ensimmäisellä lähtenyt viemään, kahlasi pari metriä ja tiputti esineen veteen ja jäi uikuttamaan. Uusi lähtö ja sitten lähti viemään! Toki veneestä piti hieman houkutella että lähtee uimaan, mutta upeasti toi! Palkaksi annettiin veneestä namirasia ja toisella vientikerralla patukka. Testailin vähän vaikuttaako palkka mitenkään ja tuoko se edes sitä rasiaa minulle kun ei ole koskaan sellaista saanut. Tosi upeasti kuitenkin meni!!

Kolmannella kierroksella veneenhaku, joka meni toooosi hyvin!  Jadella tuntuu olevan ainut ongelma näissä jutuissa se, ettei se haluaisi lähteä rannalta uimaan. Tässäkin liikkeessä innokkaasti oli lähdössä hakemaan venettä, mutta sitten kun päästin irti niin kahlasi taas vauhdilla muutaman metrin ja pysähtyi kunnes veneestä houkuteltiin. Onneksi käskyjä on kuitenkin käytettävissä, niin saa huutaakin veneestä.

Pienillä matkoilla otettiin tänään kun oli ensimmäinen kerta, ensiviikolla onkin minun vuoro tuoda veneet, saas nähdä miten moisesta tehtävästä suoriudun.. Putoaako kärry paikoiltaan mutkassa ja veneet jatkavat matkaa suoraan yksinään? niinpäniin.