Vihdoin meillä on jotain mahtavan hyvää kerrottavaa! Tämäkin tapahtui niin kamalan nopeasti, etten ole paljoa kerennyt jahkailemaan mennä vai eikö mennä ;)

Jade jokatapauksessa osallistui Koirakerho Sopun järjestämään vesipelastuskokeeseen Helsingin Rajasaaressa. Tuomarina toimi Kim Granholm. Jade oli ainoa Sove-koira, eli oli joka liikkeessä ensimmäinen. Joka kyllä toisaalta helpotti, kun ei tarvinnut niin kauaa jännittää. Viimeiseen asti jännitystä oli ilmassa, etenkin viimeisen liikkeen kohdalla. Kaikki meni kuitenkin hyvin ja Jade läpäisi kokeen pistein 75/100 !!!


Ilma oli oikeasti mitä parhain Jaden suoritukselle. Ei tuullut yhtään, Jade on niin pieni että vähäinenkin sivutuuli ajaa sen pois suorasta linjasta ja tulisi heti maalin ohituksia.

Veneestä hyppy meni ihan täydellisesti, täydet 25 pistettä.

Vienti ei sujunut laisinkaan, kuten oli odotettavissa, eli tästä 0 pistettä.

Veneenhaku meni todella hyvin, vaikka jouduinkin huutamaan odotettua enemmän veneestä. Lähtö oli aika vaisu ja hieman pelästyin että lähteekö ollenkaan. Tästäkin tuli lopulta täydet 25 pistettä.

Hukkuva meni myös hyvin, hieman oli hassusti pois suoralta linjalta ja Jade näytti aluksi uivan veneelle, mutta korjasi kuitenkin ja haki hukkuvan. Hirveästi en viitsinyt takastulomatkalla huudella, sen verran että suora linja pysyy eikä ohituksia tule. Uinti oli kuitenkin niin hidasta että Jade olisi saattanut irrottaa. Tästä liikkeestä myös täydet 25 pistettä :)

Kaikenkaikkiaan siis 75 pistettä, hyväksytyn soven raja on 65 pistettä. Iloisia olemme!

Ja kuten yleensä on traditiona niin soven läpäisseet ohjaajat joutuvat uintireissulle (ottaen huomioon veden lämpötila). Minähän sitten kävin vähän pulikoimassa ja Jade pääsi vielä hakemaan minutkin rantaan. Onneksi oli hieman vaihtovaatetta mukana. Tosi kiva reissu oli ja hyvä tsemppaava yhteishenki paikan päällä. Ja iso kiitos SANNALLE, apuohjaajana olemisesta!